Woodstock - DVD

Titlul Original: Woodstock

Regia: Michael Wadleigh

Scenariul: -

Distributie: Joan Baez, Richie Havens, Roger Daltrey

Durata: 194 min

Imagine: 16:9

Număr discuri: 1

Gen: Documentar, Istoric, Muzical

Nota IMDb: 8.1

Anul lansarii: 1970

Audio: English

Subtitrare: Romanian

Premii: Un premiu şi 2 nominalizări Oscar

29,90 Lei
livrare in 1-3 zile lucratoare
In stoc

Adauga in favorite

Caracteristici
Format disc:
DVD
Gen film:
Documentar
Anul lansarii:
Anii '70
Producator:
Warner Bross Pictures
Rating:
N-15 ( NERECOMANDAT MINORILOR SUB 15 ANI )
Sinopsis / Trailer

Trei zile de protest politic si antirazboinic pasnic, manifestat prin sunetul live al unora dintre cei mai iubiti muzicieni si cantareti ai tuturor timpurilor. Este cronica unui festival muzical colosal, cu tema si mesaj, a carui amintire se va pastra peste generatii nu doar prin muzica ci si prin film.
Un film care imortalizeaza cultura hippie si idealurile Flower Power, imaginea societatii americane in plina Revolutie caci sa nu uitam, ne aflam in era razboiului din Vietnam dar in acelasi timp la apogeul activitatii Miscarii pentru drepturile civile. 

Documentarul surprinde intreaga istorie a evenimentului de o reala magnitudine istorica, de la nivelarea terenului si construirea scenei, pana la desertaciunea finalului inecat in mii de hartii stranse de voluntari. Trecand prin clipele de extaz muzical cu recitaluri si solo-uri incredibile, vom afla cate ceva despre consumul de droguri si tot ce tine de criza creata de o masa de 300000 de oameni, situatie care culmineaza cu sosirea elicopterelor Garzii Nationale pentru a oferi alimente si asistenta medicala.

Cele petrecute in Bethel (NY) intre 15 si 18 august 1969 pe terenul unei ferme puse la dispozitie de cativa tineri entuziasti vor fi prezentate un an mai tarziu sub forma acestui documentar pentru care Bob Maurice a fost rasplatit cu un Oscar. Montajul filmului apreciat printr-o nominalizare la Oscar poarta semnatura Thelmei Schoonmaker, la realizarea sa participand chiar Martin Scorsese.

 

Reviews

20 alte produse in aceeasi categorie: