• Pret redus
  • Pret redus

Remuscare - DVD

Titlul Original: Atonement

Regia: Joe Wright

Scenariul: Ian McEwan (novel), Christopher Hampton

Distributie: Keira KnightleyJames McAvoyBrenda Blethyn

Durata: 123 min

Imagine: 16:9 (1.85:1)

Discuri: 1

Gen: Drama, Mister, Romantic

Nota IMDb: 7.8

Anul lansarii: 2007

Audio: English 5.1, Polish 5.1

Subtitrare: Romanian, Polish, Slovenian

Premii: Un premiu şi 6 nominalizări Oscar, 2 premii şi 5 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Venetia, 2 nominalizări Academia Europeana de Film

49,90 Lei - 50%
24,95 Lei
livrare in 1-3 zile lucratoare
In stoc

Adauga in favorite

Caracteristici
Format disc:
DVD
Gen film:
Romantic
Anul lansarii:
2007
Producator:
Independent
Rating:
AP-12 ( CU ACORDUL PĂRINȚILOR PENTRU COPII DE PÂNĂ LA 12 ANI )
Sinopsis / Trailer

Poveste de dragoste ce se desfășoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea după cunoscutul roman al lui Ian McEwan se învârte în jurul micuței Brionny, o fetiță de 13 ani care schimbă viețile tuturor din jurul ei când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul surorii ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declarației lui Brionny, Robbie iese după ani de zile din închisoare și face tot posibilul să-și ia viața de la capăt. În film apar Keira Knightley și James McAvoy.

Suntem cu câțiva ani înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, când ni se prezintă o familie din Anglia (familia Tallis). Doi membri ai familiei sunt aduși în prim-plan: Cecilia (Kiera Knightley) și sora ei în vârstă de 13 ani, Briony (rol jucat de Saoirse Ronan; mai târziu, când personajul va avea 18 ani, jucat de Romola Garai, și jucat la bătrânețe de Vanessa Redgrave). De asemenea în prim plan este și fiul unei slujnice care lucrează și el pentru familia Tallis, Robbie (James McAvoy). Lui Briony îi place să scrie mici piese de teatru pe mașina de scris a familiei (de fapt, zgomotul clapelor mașinii de scris devine adesea alături de alte zgomote sincopate ritmul unei muzici de mare efect dealungul filmului – felicitări lui Dario Marianelli!). Piesele de teatru sunt jucate pentru întreaga familie de către alte rudenii (verișori și verișoare) care stau cu familia Tallis. Cecila are alte preocupări. Mai mare cu câțiva ani decât Briony, ea își întreabă inima cu privire la Robbie. Se pare că Robbie și-a pierdut tatăl așa că dl. Tallis i-a plătit o bursă băiatului care a mers la școală la Oxford.

Cecilia și Robbie nu doar că provin din diferite clase sociale, dar par oarecum nepotriviți. Totuși, se pare că Cecilia înclină să-l iubească pe Robbie, și este convinsă că-l iubește mai ales după ce acesta își cere iertare pentru o privire indiscretă pe care i-a aruncat-o lui Cecilia când ea ieșise din apa fântânii arteziene îmbrăcată doar cu o subțire cămașă de corp, fără lenjerie pe dedesubt. Scrisoarea de scuze este și mai curajoasă decât privirea de pe marginea fântânii și ea declanșează o scenă de dragoste între cei doi în biblioteca casei.

Scena din bibliotecă este surprinsă de către Briony, care a văzut de la o fereastră și scena de pe marginea fântânii arteziene. Trebuie să mărturisesc aici că abia după ce am văzut scena din bibliotecă am înțeles ceva din tehnica adoptată de regizorul Joe Wright în redarea povestirii: anume că redarea dublă a mai multor scene era de fapt redarea scenelor văzute atât prin ochii Brioney cât șicum au fost în realitate. Trebuie să înțelegi aceasta, pentru că aici este cheia filmului.

Briony este și ea îndrăgostită de Robbie. Dragoste de fetiță de 12-13 ani. Cu o ocazie s-a aruncat într-un râu să vadă dacă Robbie va sări după ea s-o salveze! Robbie a salvat-o! Dar Briony o iubește și pe Cecilia și față de sora ei mai mare are sentimente protective. Așa că Briony interpretează diferit scenele la care asistă decât sunt ele în realitate. Linia dintre rolul dragostei lui Briony pentru Robbiue și dorința ei de a o proteja pe Cecilia de ceva ce ea înțelege ca dăunător este destul de neclară. Mai ales scena de dragoste din bibliotecă, în care protagoniștii își mărturisesc dragostea unul față de celălalt, văzută de Briony și prin ochii scrisorii de iertare trimisă de Robbie lui Cecilia, pe care Briony a deschis-o și citit-o, pare a fi interpretată de fetița de 13 ani ca fiind o rănire, un rău făcut Ceciliei.

În aceeași seară, doi dintre verișorii lui Briony care-și petreceau vacanța cu familia Tallis dispar. Nota lăsată de ei în urmă spune că ei au fugit pentru a se întoarce la părinți. Toți cei prezenți la un dineu al familiei, printre care și Robbie, și fratele mai mare al fetelor și un prieten de-al lui (Paul Marshall rol jucat de Benedict Cumberbatch) pornesc o acțiune de căutare a gemenilor. În timpul acesteia, Paul Mashal încearcă s-o violeze pe o verișoară de-a familiei. Briony apare la timp pentru a întrerupe violul. Atentatorul fuge, fapta ajunge la cunoștința tuturor, Briony este întrebată dacă știe cine a fost atentatorul și ea spune că a fost Robbie. Poliția este chemată, Robbie este arestat și dus la închisoare.

 

 

Reviews

20 alte produse in aceeasi categorie: