• Pret redus
  • Pret redus

Diamantul sangeriu - DVD

Titlul Original: Blood Diamond

Regia: Edward Zwick

Scenariul: Charles Leavitt

Distributie: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly

Durata: 138 min

Imagine: 16:9

Număr discuri: 1

Gen: Aventura, Drama, Thriller

Nota IMDb: 8.0

Anul lansarii: 2006

Audio: English, Czech, Hungarian

Subtitrare: Romanian, English, Czech, Hungarian

Premii: 5 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur

29,90 Lei - 30%
20,93 Lei
Stoc epuizat

Adauga in favorite

Caracteristici
Format disc:
DVD
Gen film:
Aventura
Anul lansarii:
2006
Producator:
Warner Bross Pictures
Rating:
N-15 ( NERECOMANDAT MINORILOR SUB 15 ANI )
Sinopsis / Trailer

În contextul războiului civil care a aruncat Sierra Leone în haos în anii '90, Blood Diamond/Diamantul sângeriu este povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, și a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende. Amândoi sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate diferit. Destinul îi aruncă pe același drum în momentul în care pornesc amândoi pentru a recupera un rar diamant roz, genul de piatră prețioasă în stare să-ți transforme viața... sau să-i pună capăt.

Solomon, care a fost luat din familia sa și obligat să lucreze în minele de diamante, găsește o extraordinară piatră prețioasă, pe care o ascunde asumându-și un risc imens. El știe că, dacă va fi prins, va fi ucis pe loc. Dar el mai știe că diamantul îi va oferi mijloacele pentru a-și salva soția și fetițele de la o viață de refugiat, iar pe fiul său, Dia, de la o soartă și mai rea, aceea de copil soldat.

Archer, care până atunci și-a câștigat traiul traficând diamante pentru arme, află de piatra ascunsă a lui Solomon în timp ce este închis pentru contrabandă. El știe că un astfel de diamant e o șansă care apare o dată în viață, suficient de valoros pentru a-i asigura plecarea din Africa și din cercul de violență și corupție în care a intrat de bunăvoie.

Aici intră în scena Maddy Bowen (Jennifer Connelly), o jurnalistă americană idealistă, venită în Sierra Leone pentru a afla adevărul din spatele conflictelor armate și pentru a dezvălui corupția marilor producători de diamante, mai preocupați de profit decât de principii. Maddy are nevoie de Archer ca sursă pentru materialele ei, dar își dă seama curând că el are mai mare nevoie de ea.

Cu ajutorul ei, Archer și Solomon se lansează într-un periculos periplu prin teritoriile controlate de rebeli. Archer are nevoie de Solomon pentru a găsi și recupera valorosului diamant roz, iar Solomon este în căutarea a ceva mult mai valoros... fiul său. 

Regizat de Edward Zwick, drama de acțiune "Diamantul sângeriu" beneficiază de interpretările următoarelor vedete: nomalizatul la Oscar Leonardo DiCaprio ("The Aviator"), câștigătoarea premiului Oscar Jennifer Connelly ("A Beautiful Mind") și nominalizatul la premiul Oscar Djimon Hounsou ("In America"). Scenariul a fost scris de Charles Leavitt, după o idee de Leavitt și C. Gaby Mitchell.

 

Reviews

20 alte produse in aceeasi categorie: